Ghid kiteboarding part 1

Curs kite 1h

Ce este kiteboarding-ul?

Kiteboardingul este similar cu wakeboardingul, dar folosim un zmeu pentru a propulsa rider-ul peste apă și în aer.

Kiteboard-urile sunt concepute pentru a aluneca si taia apa pe marginea lor pentru a câștiga tracțiune din zmeu.

Zmeele de kitesurf sunt, de obicei, relansabile de apă și au control de patru sau cinci linii pentru a permite să dirijezi zmeul în orice direcție.

Fii competent cu zmeul tău, învață toate sistemele de siguranță, regulile de prioritate pe apa, primește lecții de kitesurf și/sau uita-te la video-uri de antrenament, și vei progresa rapid.

Cum functionează o placă de kite?

Kitesurful este o formă de tracțiune a zmeului pe apă. Ținând o margine, rezistând puterii zmeului se creează viteză, flotabilitate, viteză și ridicarea rider-ului.

Inițial, plăcile mai mari sunt cele mai bune pentru a oferi flotabilitatea necesară pentru a glisa pe suprafata apei și pentru a permite o planare mai ușoară. Experiența ulterioară va permite utilizarea unor plăci mai mici, iar viteza plăcii va creste.

Zmeul va oferi, de asemenea, ridicare in aer și, vă ajută să vă echilibrați si pe placă. Rider-ul priceput va realiza cu ușurință sărituri mari!

De la pornire, accelerați rapid pe măsură ce puterea zmeului vă trage în față, si aproape imediat, placa vă ridica la suprafata apei în timp ce vă îndreptați peste vânt.

După ce ați invatat unde să poziționați zmeul in aer și cum să vă echilibrați pe placă, puteti spune că ati trecut de primul pas, glisati!

 

3windmarket