Ghid kiteboarding part 2

Ghid kiteboarding part 6

Sunt începător, ce echipament să aleg?

Alegeti dimensiunea plăcii în funcție de greutatea, înălțimea, îndemânarea și aspirațiile dvs.

Suntem diferiti, riderii mai grei pot necesita placi mai mari / mai late sau pot fi mai puternici din punct de vedere fizic, dețin mai multă putere și, prin urmare, necesită o placă mai mică.

Piloții cu greutate mai mică necesita o placă mică, dar ar putea avea nevoie de o placă mai mare pentru zilele de vânt slab.

Abilitățile vor fi adesea factorul determinant în ceea ce privește alegerea și utilizarea echipamentului.

Luați în considerare deci, greutatea și înălțimea.

Este recomandat să vă simțiți confortabil pe placă, altfel puteti petrece o zi mai putin reusită.

Ce tip si ce mărime trebuie sa aibă kite-ul?

Când achiziționați primul dvs. zmeu care poate fi relansat din apă, e bine să cumpărați unul de care veți beneficia la maxim.
Trebuie să fie compatibil cu experienta Dv.

Unele zmee se aleg dupa dimensiune ca reper de navigație, în timp ce metoda alternativă este să se aleaga dupa aria proiectată.
Kite-urile gonflabile și cu un singur layer sunt construite în principal pentru surfing și alte activități.

Aceste zmee pot fi lansate din apă dacă se prăbușesc. Cerințele de energie pe apa necesită zmee mai mari decât in conditii similare pe uscat.
Aceste zmee sunt foarte eficiente și pot încorpora depowering și alte metode de control. Este imperativ ca riderii să învețe mai întâi pe uscat cum funcționează sistemele de siguranță.
Rețineți că diferite zmee de dimensiuni egale se pot comporta și ridica foarte diferit. Este mult mai ușor de învățat cu un zmeu mai lin, previzibil, mai stabil decât un zmeu de înaltă performanță.

Rețineti că în unele zile echipamentul pe care îl dețineți nu va fi potrivit, vântul poate fi prea puternic pentru a fi în siguranță – orice zmeu lansat într-un vânt prea puternic poate fi periculos. În unele zile vântul slab va fi frustrant pentru a realiza ceea ce ți-ai propus. Limitele în ambele sensuri pot fi determinate de nivelul de calificare al rider-ului.

Pentru persoanele cu experiență în manevrarea zmeului sau cei care doresc să se implice în kiteboarding, luați în considerare un zmeu cu 4 sau 5 linii între 9 și 12 m ca dimensiune, pentru a fi folosit de cele mai multe ori.

 

3windmarket