Surfing si StandUp Paddle

Surfingul este alunecarea rider-ului pe partea din față sau pe fața unui val în mișcare, care, de obicei, îl transportă pe surfer spre țărm.

StandUp Paddleboarding sau SUP, este un sport acvatic născut din surfing cu rădăcini în Hawaii. Riderii Stand up paddle boarders stau pe plăci care plutesc pe apă (ape în general linistite sau cu valuri mici) și folosesc o padelă (similar cu cele de caiac) pentru a se propulsa prin apă.Recomandări

Valurile potrivite pentru Surfing se găsesc în principal la ocean, dar pot fi găsite și în mari interioare. Cu toate acestea, surferii pot utiliza și valuri artificiale, cum ar fi cele facute cu barca și valurile artificiale create în bazine.

SUP-ul a fost documentat într-un raport din 2013 ca fiind activitatea sportivă în aer liber cu cei mai mulți participanți pentru prima dată în Statele Unite, în acel an. Se învată usor si este mai accesibil decat windsurf, kite sau surf, nefiind nevoie de pregătire si efort fizic semnificativ.

În această sectiune găsiti produse SUP si furnizori de echipamente, plus alte informatii utile legate de cursuri si excursii cu SUP.

3windmarket